dc 40

Post your product review or ask questions on products

njharnde
Posts: 10
Joined: Wed Jul 28, 2010 8:13 am
Location: new york

dc 40

Postby njharnde » Thu Jan 27, 2011 11:36 pm

I have 9 of the dc-30's and love them. I keep hearing that the dc-40 would let me put all my equipment on one collar. I just got it today and what a hunk of CRAP! I waited to get this thing and am now really sad i did. I have been a firm believer in garmin for years. I use them in my car, boat, and for work. The new system will track 50 yards and then nothing. I put the system on my beagle (thank god it wasnt a bear hound) it went out and was gone. It took me half the day to find the hound i was not happy. I came home and updated the 220 and the dc-40 then made the wife take it for a ride. I lost her before she left the driveway(of course she came back GRRRR) lol.

Well this is what i ended up with a week of waiting, $200, half of my day off chasing a dog and a pile if crap for a tracking collar! GOOD LUCK!!! I will call garmin in the am. Thanks had to vent. Now i got to go deal with the wife with the frozen hand from the drive with it out the window. LOL
User avatar
Buddyw
Site Admin
Site Admin
Posts: 2319
Joined: Thu Jun 21, 2007 2:39 pm
Location: Washington
Facebook ID: 100000011567041
Location: sw Washington
Contact:

Re: dc 40

Postby Buddyw » Fri Jan 28, 2011 3:01 am

Shouldn't be that bad, unless your loosing GPS signal.

Make sure you update to the 3.6 software and try and pay attention to which signal your loosing if it's the VHF or the GPS.

I definitely try not to sell the DC40's because they are not as good as the DC30 (imo) but I would suspect your having more problems than what can be blamed solely on the DC40..

Buddy
njharnde
Posts: 10
Joined: Wed Jul 28, 2010 8:13 am
Location: new york

Re: dc 40

Postby njharnde » Fri Jan 28, 2011 4:24 am

did that the dc30 works fie the 40 wond do anything.
User avatar
houndnem
Babble Mouth
Babble Mouth
Posts: 1323
Joined: Tue Feb 16, 2010 1:47 am
Location: so.Utah
Contact:

Re: dc 40

Postby houndnem » Fri Jan 28, 2011 1:25 pm

just had a buddy go through the same thing. he bought a 30 and a forty to see which was better. in short garmin is replacing his 40 with a 30.
"Houndn'Ems Blueticks" if it smells like a cat, they'll catch it.
Todd Davis
Tight Mouth
Tight Mouth
Posts: 146
Joined: Sat Jan 23, 2010 9:28 pm
Location: montana

Re: dc 40

Postby Todd Davis » Sat Jan 29, 2011 11:26 pm

I had a dc 40, at first it tracked out to about 2 miles. Then had a guy tell me to update it to 3.6 it would be better yet. WRONG After that it wouldnt get 20 yards . I took it back and got a 30
Todd
Paul Conway
Bawl Mouth
Bawl Mouth
Posts: 161
Joined: Sat Jun 30, 2007 11:01 am
Location: Pennsylvania
Location: Northeastern PA

Re: dc 40

Postby Paul Conway » Sun Jan 30, 2011 2:23 pm

are you folks updating your astro unit as well when your updating your DC40's, DC30's. Has garmin given a reason for the problem that anyone's heard? Why would you have to update a new collar? any reason why after updating it didn't get better or got worse as some have stated?

Paul Conway

Return to “Equipment and Product Review”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest