Place a waypoint on an old track????????

This is an area for Helping with Garmin Questions, Any posted References or posted Advertisements for selling Products will be removed. This is not a Place to Post your items for Sale, or Ask where to buy products.
call-me-ish
Bawl Mouth
Bawl Mouth
Posts: 176
Joined: Wed Sep 14, 2011 4:56 pm
Location: California
Location: Bakersfield, California

Place a waypoint on an old track????????

Postby call-me-ish » Sat Mar 24, 2012 12:32 am

Can I put a waypoint on a saved hunt track so that I can go to a specific spot? If so, How? Obviously, I am Garmin illiterate. :(

Thanks in advance. Trying to find more evidence concerning a lost hound.
High Hopes for the Pack
User avatar
tman308
Open Mouth
Open Mouth
Posts: 549
Joined: Fri Jul 25, 2008 7:08 pm
Location: Utah/Arizona Border

Re: Place a waypoint on an old track????????

Postby tman308 » Sat Mar 24, 2012 1:24 pm

call-me-ish wrote:Can I put a waypoint on a saved hunt track so that I can go to a specific spot? If so, How?


Easiest way is to download the track to your computer into either mapsource or basecamp. Then find the spot you want to mark and do it. Then transfer the waypoint back onto your garmin.
Tman308

Hunt Hard, Hunt Smart, Have Fun, and take your kids with you!
call-me-ish
Bawl Mouth
Bawl Mouth
Posts: 176
Joined: Wed Sep 14, 2011 4:56 pm
Location: California
Location: Bakersfield, California

Re: Place a waypoint on an old track????????

Postby call-me-ish » Tue Apr 10, 2012 1:40 pm

Initially I posed this question trying to uncover some clues on a missing dog. But last Friday night while hog hunting with a friend we lost a pistol. We had the pistol at the last kill, but upon arrival at the truck, discovered that it was gone. We had walked close to a half a mile in thick brush to and from the boar. On Saturday we went back to try and find the gun.

Using the navigation arrow and map track (you could tell where the catch activity was) we were able to make our way straight to the kill area, but no pistol. We decided to track the map line the dogs had left following us out on Friday night. In about a hundred yards there lay the pistol. My ole Tracker Maxima sytem could not have done that!

I still hope the technology gets to where we can can do a "Goto" on a track page.
High Hopes for the Pack
User avatar
tman308
Open Mouth
Open Mouth
Posts: 549
Joined: Fri Jul 25, 2008 7:08 pm
Location: Utah/Arizona Border

Re: Place a waypoint on an old track????????

Postby tman308 » Wed Apr 11, 2012 5:28 pm

glad you found the gun.

One other way would be to arrow over to the area you want a point. Press enter, then put a waypoint. May work for you in the future.
Tman308

Hunt Hard, Hunt Smart, Have Fun, and take your kids with you!
call-me-ish
Bawl Mouth
Bawl Mouth
Posts: 176
Joined: Wed Sep 14, 2011 4:56 pm
Location: California
Location: Bakersfield, California

Re: Place a waypoint on an old track????????

Postby call-me-ish » Thu Apr 12, 2012 12:52 pm

Thanks, I'll give that a try.
High Hopes for the Pack

Return to “Garmin Astro Help Topics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests